menu
014 71 28 88 (raadpleging gynaecologie)
014 71 21 35 (materniteit)
014 71 23 73 (raadpleging pediatrie)
014 71 20 20 (kinderafdeling)

toon kennisbank artikels betreffende:

Kind
kennisbank

Gebruik voorzetkamer

De kinderarts heeft een puffer voorgeschreven. Zo'n puffer met voorzetkamer vraagt om een correcte toepassing. Enkel dan is het effect van de medicatie optimaal.


09-01-2019
Moeder en kind
kennisbank

Drugs en alcohol in de zwangerschap

De mooiste start begint met een stop ...

30-12-2018
Vrouw
kennisbank

seksualiteit in de menopauze

Seksualiteit in de menopauze, blijft vaak een blinde vlek blijft tijdens het gesprek met de arts. Wij willen actief aandacht besteden aan problemen rond seksualiteit in de menopauze.  Met onze seksuologische raadpleging bij kunnen wij u gespecialiseerd advies geven voor problemen van verminderd verlangen, vragen rond beleving van seksualiteit,..  Maar ook op medisch vlak zijn er behandelingen die problemen rond seksualiteit kunnen oplossen.  Naast hormonale en niet- hormonale medicatie, kunnen wij u vanaf nu ook de Mona Lisa touch laserbehandeling aanbieden.  Dit is een innovatieve methode om de vagina te behandelen waardoor problemen zoals pijn en droogtegevoel bij het vrijen kunnen verbeteren.  Bespreek deze problemen dus met uw arts!  

17-10-2018
Moeder en kind
kennisbank

Zwangerschapszorgpad

In nauwe samenwerking met de huisarts en vroedvrouw volgen wij uw zwangerschap op.

11-07-2018
Vrouw
kennisbank

ongewenst zwanger?

In Vlaanderen is abortus wettelijk mogelijk tot 12 w na de bevruchting.  Meer info hierover vind je op www.abortus.be.

25-03-2018
Moeder en kind
kennisbank

gediscrimineerd omdat je zwanger of moeder bent?

De wet beschermt je tegen een nadelige behandeling op het werk als je zwanger bent, als je moeder bent, of het wil worden. 

23-03-2018
Vrouw
kennisbank

IVF behandeling en tegelijk werken

IVF behandelingen vragen veel tijd van vrouwen en door de vele raadplegingen en onderzoeken moeten zij vaak oplossingen zoeken voor hun werk,....

23-03-2018
Vrouw
kennisbank

Welk voorbehoedsmiddel past het beste bij jou?

Hier vind je een overzicht van alle momenteel beschikbare voorbehoedsmiddelen. Maak een afspraak om samen de beste keuze te maken!

20-03-2018
Vrouw
kennisbank

Ken je citroenen

Ken je citroenen : deze foto toont exact hoe borstkanker eruit kan zien ...

20-03-2018
Moeder en kind
kennisbank

Wat is zwangerschapsdiabetes?

De term “zwangerschapsdiabetes” betekent dat tijdens je zwangerschap abnormaal hoge bloedsuikerwaarden worden vastgesteld. Zwangerschapsdiabetes is één van de voornaamste verwikkelingen van de zwangerschap en treedt jaarlijks op bij meer dan 1 op 50 zwangere vrouwen in Vlaanderen. Dit is dan ook de reden dat in Vlaanderen alle zwangeren hiervoor getest worden rond 24 weken.

27-02-2018
Vrouw
kennisbank

Wat weet u van osteoporose?

Osteoporose, soms ook botontkalking genoemd, is een chronische aandoening van het skelet waarbij de botten steeds brozer worden. Osteoporose begint als een stille, sluimerende ziekte die zich ongemerkt voortzet tot het bot zo fragiel is geworden dat het gemakkelijk kan breken. De meest voorkomende fracturen ten gevolge van osteoporose zijn pols-, wervel- en heupfracturen. 

27-02-2018
Moeder en kind
kennisbank

Voeding bij zwangerschapsdiabetes

De behandeling van zwangerschapsdiabetes begint met een dieet. Een aangepaste voeding heeft als doel het bloedsuikergehalte zo constant mogelijk te houden. Hiervoor worden de koolhydraten in de maaltijden gespreid over de dag ...

27-02-2018

Vrouw

Naar de Gynaecoloog

Moeder en kind

Zwangerschap?

Kind

Kind